Kom skriveblokaden til livs

Hvad enten du er fuldtidsforfatter, dagbogsskriver eller studerende, der skal aflevere en stil, en bacheloropgave eller et speciale, så kender du sikkert til den følelse, som vi kalder skriveblokade. Vi ved godt, at vi skal have ordene på papiret eller computerskærmen, men uanset hvor meget vi forsøger at tage os sammen, så lykkes det ikke. Der er hele tiden tøj, der skal vaskes, brød der skal bages eller hunde der skal luftes – ja, der er rigtig mange muligheder for at lave de såkaldte overspringshandlinger, hvis man lider af en skriveblokade.

Et godt gammelt råd er imidlertid at gå i gang. Det kan godt være, at man ikke kommer i mål med sit skrivearbejde i første omgang, men alene det at man begynder at sætte ordene på skrift og få skabt de første sætninger gør, at det langsomt tager form. Det bedste råd mod skriveblokade er sådan set at gå i gang med at skrive og så rette til i takt med, at man får mere og mere styr på sit stof.

Kaffe er altid godt

Inden du går i gang med at skrive, kan du måske også komme en overvindelse af din skriveblokade lidt nærmere ved at nyde en god kop kaffe. Tjek denne espressomaskine test ud på nettet og se, hvilken espressomaskine, der bedst passer til dine behov, og du kan så lave al den gode kaffe, du vil.

Med en espressomaskine i hjemmet behøver du heller ikke gå på cafe for at nyde en god kop kaffe, og dermed er der pludselig én overspringshandling mindre, som du skal forholde dig til. Med en espressomaskine i hjemmet vil du også over tid spare en masse penge, for cafekaffe er dyrt. Selv om det koster penge at anskaffe sig en espressomaskine, vil den hurtigt tjene sig ind. Og så kan du også få råd til at købe de bedste kaffebønner, og på den måde få gode kaffeoplevelser i forbindelse med dit skrivearbejde.

Naturens hjælp

Nogle gange kan man bruge naturen til at komme over sin skriveblokade. En løbetur i al slags vejr kan sætte mange gode ideer i verden, og du kan finde inspiration til dit skrivearbejde ved at gå en tur i skoven, ved stranden eller i byen. Men det allervigtigste for at overvinde en skriveblokade, det er som sagt at gå i gang. Så får man nemlig skabt den gode følelse af at udrette noget, og så kommer resten som regel af sig selv.